Rendezzük be fürdőszobánkat a netről, a Kolpa San segítségével!

alexis fürdőszobabútor

Úgy tartja a mondás, hogy ami nincs a neten, az nem is létezik. Valóban, szinte minden árucikk a rendelkezésünkre áll: a lakberendezéshez, ezen belül a fürdőszobánk berendezéséhez szükséges szaniterek, bútorok és kiegészítők is elérhetők. Azonban webshop és webshop között ég és föld lehet a különbség, hiszen itt is – mint bármelyik üzletben – a kínálatban, a minőségben és a kiszolgálás színvonalában lehetnek eltérések. Mire ügyeljünk, ha netről rendelnénk kádat, zuhanykabint, fürdőszobabútort?

 • A jó vásárlás kulcsa a gondos tervezés
 • Termék választás a Kolpa San webáruházából
 • 3 javaslat a Kolpa San szakértőjétől a netes vásárláshoz

Néhány évvel ezelőtt a netes bútorvásárlás ötletére a legtöbben a fejüket ingatták, manapság már rezzenéstelen arccal rendelünk ágyat, kanapét, konyhabútort. A fürdőszoba berendezése ennek a folyamatnak a következő lépcsőfoka, több figyelmet és tudatosabb tervezést igényel, és igen, némileg bonyolultabb, mint bebútorozni a nappalit. Egy minőségi kád, vagy zuhanykabin, de akár egy mosdó is, másképp lesznek elhelyezve, mint egy kanapé – gondoljunk csak arra, milyen bonyolult szakipari munkák – víz- és villanyszerelés, burkolás – szükségesek a használatukhoz. Ezért fontos, hogy milyen terméket, milyen minőségben vásárolunk meg.

alexis

A jó vásárlás kulcsa a gondos tervezés

A Kolpa San szakértői azt tanácsolják, hogy pontosan, centiról centire legyünk tisztában a fürdőszobánk méreteivel és adottságaival. Vegyük elő a mérőszalagot vagy a lézeres mérőeszközt és alaposan mérjünk meg mindent!

 • A falak magasságát – ez különösen fontos tetőtéri, fürdőnél, hisz itt nem biztos, hogy mind a négy fal ugyanolyan magas
 • Hosszúságát – szabálytalan alakú helyiségnél ugyancsak nagyon fontos
 • A padozat területét, az oldalak hosszúságát
 • A helyiség szélességét – szabálytalan alakúnál szintén figyeljünk
 • Készítsük el a helyiség méretarányos alaprajzát – nem kell mérnöki pontosságra törekedni, de a méreteket centire pontosan jelöljük
 • Jelöljük be a kiállásokat – víz, villany, lefolyók
 • Határozzuk meg a helyiség stílusát, színvilágát
 • Határozzuk meg, milyen szaniterekre és bútorokra van szükségünk (kád és / vagy zuhanykabin, mosdó, mosdószekrény, tükör, faliszekrény, polc, stb.)
Milo Collection

Termék választás a Kolpa San webáruházából

Elkészült az alaprajzunk, megvan a stílus, a színek és van egy listánk arról is, hogy mit szeretnénk elhelyezni a fürdőszobában. Jöhet a legizgalmasabb rész, a puzzle, amikor elkezdjük beilleszteni a leendő tárgyakat.

 • Vegyük figyelembe, hogy egy átlagos fürdőkád beépítéséhez legalább 150 cm hosszú és 70-75 cm széles terület szükséges, ez a minimum, ami a kád kényelmes használatához kell. Az optimális helyigény azonban változó lehet, és függ a kád méretétől és formájától, valamint a személyes preferenciáktól és a használati szokásoktól. A kád mellett ajánlott legalább 60-70 cm-es szabad területet hagyni. Ha tehát a fürdőszoba mérete engedi, célszerű nagyobb területet szánni a kád beépítéséhez. Nincs ez másképp a szabadon álló kádak esetében sem, de ott azzal is kalkuláljunk, hogy a Kolpasan impozáns tér kádja csak tágas helyiségben érvényesül.
 • Az átlagos méretű zuhanykabin beépítéséhez szükséges helyigény 80-90 cm szélesség és 80-90 cm mélység. Vegyük figyelembe a Kolpasan zuhanykabinok méretét és formáját! Azonban itt is igényeink és a fürdőszoba elrendezése alapján változhat az optimális helyigény. Ideális, ha legalább 90 cm széles és 90 cm mély területet szánunk a zuhanykabinnak, így kényelmesen és biztonságosan használhatjuk. Körülötte legalább 60-70 cm szabad területet kell hagyni. Figyeljünk arra, hogy ne zárja el az ajtót, és biztosítsuk a megfelelő szellőzést. A zuhanytálcák esetében ugyanezekkel a paraméterekkel számoljunk.
 • A mosdó elhelyezéséhez legalább 60 cm széles és 45 cm mély területtel kalkuláljunk. A Kolpasan mosdók mérete és formája változó, választhatunk dupla mosdót is, ám ezzel a helyigény is duplázódik. Legalább 70 cm széles és 50 cm mély területet biztosítsunk egy szimpla mosdó számára. A 60 cm-nyi szabad terület meghagyása a mosdó körül is fontos. Vegyük figyelembe a megfelelő távolságot a falaktól és a szomszédos szaniterektől.

Mérettől függetlenül fürdőszoba bútorokra, tárolókra minden fürdőszobában szükség van. A Kolpasan tükrös falipolc, akár egy LED-ekkel felszerelt változat, illetve a legfontosabb fürdőszobai holmit elnyelő mosdószekrény lehetnek a leginkább nélkülözhetetlenek.

alexis fürdőszoba bútor

Ha tágas a fürdőszobánk, a Kolpasan webshopban feltétlenül böngésszünk a faliszekrények között. A könnyen nyíló-záródó ajtók, valamint a fiókos elrendezés nem csak esztétikussá, hanem praktikussá is teszi a bútorokat.

 • A termékek méreteinek, a bútorfrontok színének, felületének figyelembevételével tervezzük be a bútorokat, tükrökret az alaprajzba.
megnézem a fürdőszobabútorokat
Még mielőtt a kosárba helyeznénk a terméket, válasszuk a kedvenc opciót, amit egy szív alakú ikon jelez. Így kigyűjthetjük a szóbajöhető szantiereket, bútorokat, átnézhetjük az árakat és ezek közül csak a legvégén válogatjuk ki azokat, melyeket meg is rendelünk.

3 javaslat a Kolpa San szakértőjétől a netes vásárláshoz

 1. Döntést – különösen a szanitereknél – csak a pontos méretek és kiállások ismeretében hozzunk.
 2. Ha bizonytalanok vagyunk, kérdezzünk! Hívjuk fel a bemutatótermet, ahol készségesen válaszolnak minden kérdésünkre.
 3. Érthető, ha minden információ ellenére is nehezen döntünk, hiszen szanitereket hosszú évekre vásárolunk. Éppen ezért, mielőtt a kiszemelt terméket a kosarunkba tesszük, érdemes személyesen is felkeresni a Kolpa San bemutatótermét.